ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Ο Γενικός Ιατρός είναι ένας ειδικευμένος ιατρός, ένας οικογενειακός ιατρός. Πρόκειται για μια ειδικότητα αυτούσια, πρωτοβάθμιας φροντίδας. Είναι ο ιατρός που εξετάζει σφαιρικά τον ασθενή και χορηγεί θεραπεία εάν χρειάζεται συνυπολογίζοντας το ιστορικό και τις παθήσεις του. Ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα ασθενειών: παθήσεις του μυοσκελετικού, καρδιαγγειακού, αναπνευστικό, γαστρεντερικού, ουροποιητικού συστήματος κ.τ.λ. Όταν χρειαστεί θα παραπέμψει τον ασθενή στοχευμένα σε άλλες ειδικότητες. Βασικό του μέλημα είναι η πρόληψη και η εύρεση ατόμων υψηλού κινδύνου με τάση να νοσήσουν προλαμβάνοντας τις ασθένειες  με τον περαιτέρω έλεγχο.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται στο ιατρείο Γενικής – Οικογενειακής Ιατρικής περιλαμβάνουν την κλινική εξέταση ενηλίκων και παιδιών, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο και ασθένεια καθώς και τη συνταγογράφηση των απαραίτητων φαρμάκων και εξετάσεων

Σκοπός της λειτουργίας του ιατρείου είναι η πρόληψη, η πρώιμη διάγνωση, η αντιμετώπιση και η παρακολούθηση οξέων και χρόνιων νοσημάτων όπως:

Αναπνευστικά νοσήματα, όπως το Βρογχικό Άσθμα

Λοιμώξεις (αναπνευστικού, ουροποιητικού συστήματος κ.ά.)

Σακχαρώδης Διαβήτης, παρακολούθηση με δίαιτα και αγωγή

Αλλεργίες

Υπερλιπιδαιμία (προβλήματα με τη χοληστερίνη)

Αρτηριακή Υπέρταση

Οστεοπόρωση

Συρραφή και περιποίηση τραυμάτων (αφαίρεση ραμμάτων)

Κατάθλιψη και Αγχώδης Διαταραχή

Εμβολιασμοί

Συρραφή και περιποίηση τραυμάτων (αφαίρεση ραμμάτων)

Έκδοση πιστοποιητικών υγείας (δελτίο υγείας μαθητών, γνωματεύσεις αθλητών)

Παρέχεται και η δυνατότητα για κατ’ οίκον επίσκεψη.