ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ

Τι είναι ο Βελονισμός

Ο βελονισμός είναι μια θεραπευτική μέθοδος που βασίζεται στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, μια ιστορική παράδοση πλέον των 3000 ετών.Ο βελονισμός είναι αναγνωρισμένη ιατρική πράξη με θετικά αποτελέσματα για την υγεία και αποτελεί μια ασφαλή μέθοδο θεραπείας. Βρίσκει εφαρμογή σε πλήθος ασθενειών και παθήσεων χωρίς να έχει παρενέργειες. Είναι μια μέθοδος που ενθαρρύνει τον οργανισμό να προωθήσει τη φυσική επούλωση και να βελτιώσει τη λειτουργία του.

Η σύγχρονη επιστημονική εξήγηση είναι ότι η βελόνες στα σημεία που εφαρμόζονται διεγείρει το νευρικό σύστημα για να απελευθερώσει χημικές ουσίες στους μυς ,το νωτιαίο μυελό και τον εγκέφαλο.

Η απελευθέρωση των χημικών ουσιών και ορμονών από τον οργανισμό βοηθάει στη μείωση του πόνου. Επίσης όλη αυτή η διαδικασία επιδρά θετικά όχι μόνο στον πόνο αλλά και σε ολόκληρο το σώμα, αφού οι ορμόνες που παράγονται από τη διαδικασία του βελονισμού έχει ως αποτέλεσμα τη σωματική και συναισθηματική ευεξία.

Ο βελονισμός συνδέεται συχνά με τον έλεγχο του πόνου, όμως ένας καλά εκπαιδευόμενος ιατρός μπορεί να βοηθήσει τον ασθενή σε ένα ευρύτερο φάσμα. Μπορεί να είναι η κύρια μορφή θεραπείας ή η συμπληρωματική ανάλογα με το ιστορικό του ασθενή. Είναι μια τεχνική που δίνει πολύ καλά αποτελέσματα χωρίς να απαιτείται η λήψη φαρμάκων, γι ΄αυτό και κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς.

Παγκόσμια καθιέρωση Ιατρικού Βελονισμού 

Η ιατρική κοινότητα παγκόσμιος αντιμετωπίζει με σοβαρότητα το βελονισμό ως ένα ολοκληρωμένο σύστημα.  Δεν έχει παρενέργειες και είναι απόλυτα ασφαλής μέθοδος εφόσον εφαρμόζεται από σωστά εκπαιδευόμενους ιατρούς.

Στη  σύγχρονη ζωή πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται από σωματικά αλλά και ψυχολογικά προβλήματα.  Σκοπός του βελονισμού είναι να επαναφέρουμε το σώμα θεραπεύοντας το χωρίς φαρμακευτική αγωγή

Ο βελονισμός είναι μία χαμηλού κόστους θεραπεία, αποδεικνύεται σημαντικό αναλγητικό μέσο τόσο στον οξύ όσο και στο χρόνιο πόνο, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απομόνωση του πόνου χωρίς φαρμακευτική αγωγή. Επίσης η σωστή τεχνική ερεθισμού σημείων είναι πολύ βασική και ουσιαστική, διότι διεγείροντας τα σωστά σημεία με τις βελόνες η θεραπευτική αξία που θα λάβει ο ασθενή είναι πολύ μεγάλη.

πηγή American Academy of Medical Acupuncure